page_banner

wartos

Salaku hasil tina ngagunakeun pakakas anu béda-béda, metode pamrograman dekripsi IC sareng syarat-syarat dokumén ogé bénten.

Salah sahiji cara nyaéta ngagunakeun metode programmer umum, upami panggunaan programer umum, umumna ngadukung file BIN atanapi HEX, langsung muka file, teras konfigurasi anu saluyu, anjeun tiasa langsung kaduruk.

news pic12
news pic13

Kadua, cara anu sanés nyaéta nganggo modeu garis unduh ISP atanapi JTAG pikeun nyerat file, kusabab aya seueur jinis jalur unduh, garis unduh umum didukung dina unduhan AVRSTUDIO, undeuran STUDIO, format file anu diperyogikeun kedah file HEX Format. , upami dimuat file BIN, bakal dipenta sanés format dukungan AVRSTUDIO. Sareng peryogi file FLASH sareng EEPROM diundeur nyalira, nyaéta saatos dekripsi pikeun nyayogikeun FLASH sareng EEPOM dua file.

news pic14

AVR microcontrollers IC decryption gaduh sababaraha sét lokasi sekering anu aya hubunganana sareng konfigurasi alat sareng lingkungan operasi. Sekering ieu penting pisan. Pangguna tiasa nyetél sareng ngonpigurasikeun Fuse pikeun ngajantenkeun mikrokontroler AVR béda alamna pikeun cocog sareng aplikasi praktis. Tapi kusabab kabutuhan pikeun ngonfigurasi sekering, pikeun anu mimiti nyandak sababaraha hal anu henteu pati ngartos kana tempatna, saatos dekripsi mikrokontroler, program dina waktos pembakaran, tapi ogé ngeunaan konfigurasi sekering, upami konfigurasi na lepat, panginten moal Gawé atanapi fungsi parobihan. Sadayana dina ngaduruk dokumén anu didekrip nalika sekering kedahna ngonpigurasi, sabab pakakas pikeun ngadukung AVR seueur pisan, sareng alat anu sanés antarbeungeut parangkat lunak sanés, janten anu pangsaéna dina dekripsikeun mikrokontroler AVR sateuacan nga-decipher perusahaan sorangan Alat naon digunakeun, sahingga perusahaan dekripsi chip saluyu sareng pakakasna nyalira pikeun ngalakukeun peta antar muka, janten gampang didekripsi saatos program kabakar, tapi aranjeunna ogé tiasa nganggo perusahaan dekripsi pikeun nyayogikeun conto kanggo maca konfigurasi sekering, sareng sababaraha Alat tiasa langsung maca chip, sababaraha konfigurasi anu dibaca, sareng sajabana, teras maca konfigurasi anu disimpen.

PCB-Assembly
PCB-PCBA-assembly

Upami éta ngan ukur pabrik single-chip, standar na nyaéta nganggo osilasi RC 1MHZ internal salaku jam sistem, sareng port JTAG aya dina modeu anu diijinkeun. Pikeun sekering AVR sahenteuna pikeun mersihan poin-poin ieu.

1, sekering AVR tiasa diprogram sababaraha kali, sanés sekering OTP sakali.

2, konci énkripsi chip AVR (LB2 / LB1 = 1 / 0,0 / 0) henteu tiasa maca chip ngalangkungan data FLASH sareng EEPROM, tapi status sekering masih tiasa dibaca, tapi henteu tiasa ngarobih Konfigurasi.

3, konfigurasi bit sekering tiasa dihontal dina paralel, modeu ISP sareng JTAG.

4, unduh léngkah anu leres nyaéta: dina chip tanpa ngonci chip pikeun ngaunduh kode sareng data anu dijalankeun, atur bit sekering anu aya hubunganana, sareng akhirna ngonpigurasikeun lokasi enkripsi chip.

5, paréntah mupus chip nyaéta FLASH sareng data EEPROM jelas, sareng dina waktos anu sami status bit konci dua-bit dikonfigurasi janten henteu aya nagara konci (LB2 / LB1 = 1/1), tapi paréntah mupus chip henteu robih kaayaan Bit sekering anu sanés.

6, sareng anu langkung penting nyaéta bit BOOTRST, bit ieu nyetél hubungan antara chip saatos program power-on ti 0X0000 atanapi ti daérah BOOT mimiti dilaksanakeun. Pilihan sumber jam sistem ogé penting pisan, saatos ngadekrip program nalika klién sering henteu gampang dianggo, maénkeun bagian tina sumber jam henteu diatur sabab alesanna, janten jam sistem kedah saluyu sareng setélan aslina.

7, kedah jelas pisan yén bit SPIEN, seueur nasabah parantos konsultasi telepon, nyaéta, urang nyayogikeun mikrokontroler teu tiasa nyambung sareng ISP, sareng tiasa mésér nyalira, sekering pikeun SPIEN ngonpigurasi ISP , upami SPIEN mangrupikeun 1, ISP diidinan kaayaan, upami 0 pikeun ngalarang nagara, upami kaayaan dilarang tangtosna, moal tiasa port port ISP.

8, chip énkripsi sareng dikonci, upami kapendak sareng konfigurasi lepat, anjeun kedah nganggo paréntah mupus chip kanggo mersihan data dina chip, ngadekrip konci énkripsi, teras unduh deui kode sareng data anu dijalankeun, ngarobih sekering anu aya hubunganana sareng konfigurasi, Sareng tungtungna ngonpigurasikeun deui bit konci enkripsi chip.

news pic15

Pos waktos: Dec-07-2020